Skip to content Skip to navigation
14 червня 2024

Grande Panda: новий глобальний гравець FIAT

З більш ніж віковою історією FIAT є одним із найстаріших автовиробників і по-справжньому світовим брендом, який цього року відзначає своє 125-річчя. Історія FIAT усеяна досягненнями, рекордами, лідерством та глобальним охопленням, при цьому бренд завжди думає про своїх клієнтів. У рік свого важливого ювілею FIAT представляє новий Grande Panda та надає своїм клієнтам по всьому світу нову глобальну модель, яка ідеально підходить для сімей та сучасного міського середовища.

Олів'є Франсуа, генеральний директор FIAT і глобальний директор з маркетингу Stellantis, заявив: «Найкращий спосіб відсвяткувати 125-річчя FIAT – почати писати перші сторінки нашого майбутнього, розпочавши новий Grande Panda. Розроблене в Турині, Італія, нашим Centro Stile, новий витвір FIAT втілює цінності свого попередника. Цей компактний автомобіль створений на основі глобальної платформи, що дає можливість бренду розширити свою глобальну присутність. З Grande Panda FIAT починає перехід на глобальні спільні платформи, які охоплюють усі регіони світу, передаючи отримані переваги своїм клієнтам у всьому світі. Фактично, Grande Panda ідеально підходить для сімей та міської мобільності у кожній країні... справжній FIAT!»

Grande Panda - перший новий продукт у сімействі, за яким піде запуск нового автомобіля щороку до 2027 року. Новий набір моделей був розроблений, щоб підкорити вулиці світу та завершити лінійку бренду. Інноваційний проект FIAT полягає у виробництві автомобілів на тій же глобальній та багатоенергетичній платформі STLA Smart, яка працює у кожному регіоні світу, що дозволяє бренду створювати безліч різних автомобілів та відповідати потребам клієнтів у всьому світі.

Fiat Grande Panda: розроблений в Італії для всього світу

Розроблений в Італії в Centro Stile в Турині, Fiat Grande Panda виділяється серед інших автомобілів B-сегменту своєю унікальною компактністю - всього 3,99 метра в довжину - нижче за середній показник сегмента 4,06 метра - і відрізняється чистими лініями і добре організованим простором завдяки своєму компактного обсягу. Нова модель FIAT може перевозити п'ять осіб та ідеально підходить для комфортного сімейного життя та сучасної міської мобільності. З метою передачі сили та унікальності обсяг виглядає міцним та структурованим. Клиноподібний та динамічний дизайн кузова створюється його вираженими лініями профілю. Grande Panda був задуманий, щоб спроектувати бренд у майбутнє з інноваційним та розумним використанням простору, крутою індивідуальністю та новими функціями.

Новий Fiat Grande Panda відрізняється особливим зовнішнім виглядом; тонким поєднанням структурованих ліній та м'яких та сміливих поверхонь, які підкреслюють міцні колісні арки. Крім того, «італійська індивідуальність» нового Fiat Grande Panda одразу стає очевидною завдяки його культовому італійському дизайну, який є синонімом краси. Компактний сімейний автомобіль поставляється з яскравими кольорами кузова, серед яких буде жовтий.

Передня частина відрізняється компактним об'ємом із новою відмінною індивідуальністю. Точні ортогональні лінії охоплюють прогресивну квадратну сітку, яка створює сильний, гладкий вигляд, створюючи пунктуацію пікселів від центру глянсової чорної верхньої ґрати до фар. Наявність захисної пластини в нижній центральній частині бампера сприяє підкресленню ультрафіолетового відношення, тоді як фари, що складаються з опалових кубів, відбивають вікна на фасадах Lingotto. Крім того, поряд з унікальним світловим підписом, денні ходові вогні (DRL) перетворюються на покажчики і висвітлюють деякі з кубів, які виглядають як горизонтальні пікселі, розташовані в шаховому порядку.

З боків силует Fiat Grande Panda нагадує про силу Panda з 80-х років з її незаперечною, впевненою чарівністю, яка забезпечується динамічним салоном та оранжереєю. Клиноподібна форма кузова та салону чітко визначена і ще більше підкреслюється похилими багажниками на даху, які переміщуються зверху до задньої частини.

На згадку про класичну Panda 4x4 літери Panda дивують: надруковані тривимірним барельєфом на дверях, вони відбивають довкілля і пожвавлюють нижню частину боковини.

Крім того, безпомилковий нахил кутового співвідношення з вертикальним об'ємом задньої частини відтворюється міцною стійкою "С". Для створення лінзоподібного ефекту чорна квадратна емблема з'єднана з графікою теплиці, створюючи вражаючий ефект, в якому чотири літери FIAT перетворюються на чотири смуги, що оперізують автомобіль.

Задня частина також відрізняється сміливим характером завдяки виступаючим колісним аркам, нахилу вікон, загальному компонування заднього вікна, фар і полозів, які надають Fiat Grande Panda захисний і стійкий вигляд і надійну стійкість на дорозі. Об'єм збільшений завдяки інтеграції глянсової чорної рамки з тривимірними літерами Panda – шанування оригінальної Panda. Нарешті, щоб зберегти тему геометрії 80-х років у поєднанні з футуристичним стилем, 17-дюймові легкосплавні диски з діамантовим огранюванням доповнені захоплюючим стилізованим дизайном X.

Завдяки особливій та новій мові дизайну Fiat Grande Panda формує майбутнє вже зараз. Це частина прагнення бренду надати клієнтам у всьому світі унікальний автомобіль, що виражає всі його цінності через свій відмінний дизайн.